by

Voordelige een nieuwe telefoon

De fabrikanten van smartphones zijn niet gek, ze maken vrijwel ieder jaar een nieuw model. En jij als consument ziet vervolgens deze nieuwe modellen en denkt; die moet ik hebben! Ik hoor er niet meer bij als ik een oude telefoon heb.. Dit is zeker niet het geval, want vaak kun je nog prima overweg met een wat ouder model, maar het zorgt wel voor veel verkopen van het nieuwe model.

Nu zullen we heus niet beweren dat er nooit een tijd is voor een upgrade van een toestel, soms is een telefoon dermate traag geworden dat er vrijwel niet meer mee te werken valt. Maar wat is nu de voordeligste manier om een nieuwer toestel in je bezit te krijgen? Daar willen we het vandaag eens met je over hebben.

Welke opties zijn er?

refurbished iphoneAls je een nieuwe smartphone wilt, dan kun je natuurlijk aankloppen bij je provider. Tegenwoordig sluit je in feite een persoonlijke lening af die je maandelijks moet betalen om een toestel aan te schaffen. Dit kan in sommige gevallen interessant zijn, maar vaak is dat niet het geval. Je betaald natuurlijk ook rente en sluit een lening af voor iets wat minder geld waard wordt. Als je echt heel graag een nieuw toestel wilt hebben kan het er wel voor zorgen dat het betaalbaar voor je is, maar uiteindelijk geef je meer geld uit.

Daarnaast kun je voor een tweedehands toestel kiezen. Dit is een redelijk veilige en voordelige keuze. Iemand heeft het toestel even in zijn of haar bezit gehad en verkoopt deze vervolgens via een tweedehands website. Het voordeel is dat je niet de hoofdprijs betaald zoals in de winkel, het nadeel is dat je geen garantie hebt en dergelijke.

Voor populaire modellen kun je tegenwoordig ook een zogenaamd refurbished toestel aanschaffen. Dit zijn tweedehands toestellen die helemaal zijn nagelopen en eventueel zijn gerepareerd. Je koopt ze niet van een particulier, maar van een bedrijf. De ‘kop is eraf’ waardoor je dus veel minder uitgeeft voor het toestel. Daarnaast heb je wel garantie over het toestel, mocht er iets mis mee zijn dan kun je altijd terug gaan voor een reparatie of een ander toestel. Ten opzichte van kopen van een particulier ben je vaak wel iets duurder uit.

Je kunt natuurlijk ook gewoon een compleet nieuw toestel aanschaffen in een winkel, waar je over het algemeen wel de hoofdprijs voor betaald. Het heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Je krijgt een compleet nieuw model dat nog nooit gebruikt is. Ook de volledige fabrieksgarantie is nog in tact. Het aanschaffen van zo’n model is natuurlijk ook een hele beleving. Neem bijvoorbeeld de Apple winkel, waar je als een koning ontvangen wordt. Dit kan ook wat waard zijn.